Marmaray Olayında Darp Edilen Babaya Benzeyen Kişiye Silahlı Saldırı Düzenlendi

Maltepe’de, ‘mavi gömlekli’ İbrahim Aktan’a benzeyen C.D. silahlı saldırıya uğradı. 17 yaşındaki Y.B.D., suç örgütü ‘Daltonlar’ ile bağlantılı olarak saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti. Soruşturma ise devam ediyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Marmaray’da Yaşanan Darp Olayı Sonrası Silahlı Saldırı

Marmaray’da iki çocuğuyla seyahat eden bir babanın darp edilmesi sonrası, sosyal medyada ‘mavi gömlekli’ olarak hedef gösterilen İbrahim Aktan’a benzer bir bireye yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ancak sonrasında serbest bırakılan şahıs, şimdi bir başka saldırının merkezinde yer alıyor.

Silahlı Saldırının Detayları

Maltepe Feyzullah Mahallesi’nde 16 Haziran günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 41 yaşındaki C.D. silahlı saldırıya maruz kaldı. Tanıdık bir kişi C.D.’ye iki el ateş ederek hızlıca olay yerinden kaçtı. Neyse ki, C.D. bu saldırıyı yara almadan atlattı. Olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, şüpheli 17 yaşındaki Y.B.D.’yi gözaltına aldı. Yapılan aramada, şüphelinin üzerinde bir ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek bulundu.

Y.B.D.’nin, emniyetteki sorgusunda olayın planlayıcısının mahallede tanıdığı “Doğancan” adlı kişi olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Y.B.D., silahı Yenibosna’daki tanımadığı bir bireyle bağlantı kurarak temin ettiğini de aktardı.

Suç Bağlantıları Ortaya Çıktı

Yapılan telefon incelemeleri, Y.B.D.’nin ‘Daltonlar’ suç grubunun üyeleriyle mesajlaşmalarının bulunduğunu ortaya çıkardı. 31 Mayıs’ta Marmaray’da yaşanan darp olayında İbrahim Aktan’a yönelik planlanan bir saldırının detaylarına ulaşıldı. Y.B.D.’nin saldırıyı, C.D.’yi, İbrahim Aktan’a benzettiği için gerçekleştirdiği belirlendi.

Şu anki gelişmelere göre, Y.B.D.’nin emniyetteki işlemleri devam ederken, olayla ilgili soruşturmanın da sürdüğü bildirildi. Olayın ardındaki motivasyonların derinlemesine inceleneceği ve bağlantıların aydınlatılacağı düşünülüyor.