Malatya’da Dolandırıcılık Skandalı: İnternetten Satışta Sahte Dekontla Araç Kayıp!

2 Min Read

Malatya’da Dolandırıcılık Olayı: Araç Sahibi Mağdur Oldu

Malatya’nın Kale ilçesinde, Necmettin Temur adlı bir vatandaş internetten satışa çıkardığı aracını dolandırıcılara kaptırdı. Şüpheliler, sahte banka dekontu kullanarak aracı kendi adlarına geçirip, ardından 480 bin TL karşılığında üçüncü bir kişiyle satış gerçekleştirdi. Aracını geri almak için ödeme yapmak zorunda kalan Temur, dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu açıkladı.

Olayın Detayları ve Mağduriyet

Kale ilçesi Kumyazı Mahallesi’nde yaşanan olayda, Necmettin Temur’un hafif ticari aracı 1 milyon TL’ye internet üzerinden satışa sunuldu. Çok geçmeden, Konya’dan kendini öğretmen olarak tanıtan bir kişi ile görüşme gerçekleştirerek anlaştı. Ancak, sahte banka dekontuyla aracı noterde devreden şüphelilerin amacı, dolandırıcılık yapmak oldu. Temur, hesabına para geçmediğini fark edince durumu polise bildirdi. İlk incelemeler neticesinde aracın üçüncü bir kişiye 480 bin TL’ye satıldığı anlaşılınca, savcılık, noter işlemi dolayısıyla yeni sahibin yasal hak sahibi olduğuna hükmetti.

Geri Alım Süreci ve Sonrası

Necmettin Temur, aracı geri alabilmek için 480 bin TL’yi ödemek zorunda kaldı. Toplamda, noter, avukat ve diğer masraflarla birlikte 600 bin TL zarar ettiğini bildiren Temur’un, dolandırıcılara karşı tepkisi sert oldu. Temur, “Araç için ilana çıktım. Öğretmen olduğunu ifade eden bir kişiyle anlaşıp, 30 bin TL indirimle 1 milyon TL üzerinde bir fiyat belirledik. Ancak, bu kişiler aracı başka birine satmışlar. Dolandırıcıların yakalanmasını istiyorum” diyerek yaşadığı mağduriyetin altını çizdi.

Yaşanan bu olay, dolandırıcılık konusunda dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version