Malatya’da Aşure Programında 6 Bin Kişiye İkramda Bulunuldu, Başkan Er Dayanışma Vurgusu Yaptı

Malatya’da düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 bin kişiye aşure ikram etti. Er, dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Aşure, farklılıklarımızla güçlü bir bütün olabileceğimizi gösteriyor” dedi. Etkinlikte İhsan Çolak ve Prof. Dr. Mehmet Aslan da konuşmalar gerçekleştirdi.

Malatya'da düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı

Aşure Programında Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Malatya’da gerçekleştirilen aşure etkinliği, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in katılımıyla 6 bin kişiye aşure ikram edilerek geniş bir katılımcının yer aldığı bir organizasyon haline geldi. Başkan Er, bu anlamlı buluşmada birlik, dayanışma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekti.

Etkinliğe Yoğun İlgi

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Malatya halkıyla bir araya gelen Başkan Er, aşurenin sadece bir tat değil, aynı zamanda farklılıkların bir araya gelerek bir bütün oluşturma sembolü olduğunu ifade etti. Er, “Bu tür organizasyonlar, dayanışmanın temel taşlarıdır. Biz her zaman bu derneklerin yanında olacağız” dedi.

Malatya’nın Dayanışma Kültürü

Başkan Er, Malatya’nın güçlü dayanışma kültürüyle her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini vurguladı. “Bu tür etkinlikler, sevgi ve kardeşliğin paylaşımını temsil ediyor. Yerel yönetim olarak bu değerleri desteklemek için sahada olacağız” şeklinde konuştu.

Bu önemli programa, ayrıca Yetimler Kervanı Derneği’nin Başkanı İhsan Çolak, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Aslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esin Yılmaz ile diğer davetliler katıldı.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Dernek Başkanı İhsan Çolak, “Bugün sadece aşure değil, aynı zamanda kardeşlik ve merhameti de paylaştık. Bu etkinlik, yetimlere olan desteği güçlendiriyor” açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Mehmet Aslan, “Bu organizasyon, Malatya’nın sosyal anlamda yeniden toparlanmasına vesile oluyor.” derken, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esin Yılmaz, derneğin önemli bir sosyal görev üstlendiğini dile getirdi ve destek verenlere teşekkür etti.

İş insanı Levent Enginol ve Çarşı Market Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öngenli, etkinliği düzenleyenleri kutlayarak derneğe olan desteklerini bir kez daha ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı