Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül: “Dar Gelirli Vatandaşlar Hobi Bahçelerine Yöneliyor”

    Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat depremi sonrası 17 bin hobi bahçesi oluşturulduğunu belirtti. Dar gelirli vatandaşların artan arsa fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle hobi bahçelerine yöneldiğini vurguladı. Ancak, hobi bahçelerinde elektrik ve su sorunları yaşandığını ifade etti.

    Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat depremi sonrası

    Malatya’da Barınma Tercihleri Değişiyor

    Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından şehirdeki barınma tercihlerinin köklü bir şekilde değiştiğini belirtti. Özgül, bu süreçte yaklaşık 17 bin hobi bahçesi kurulduğunu kaydetti. Özellikle düşük gelir grubundaki vatandaşların artan arsa fiyatları nedeniyle hobi bahçelerine yöneldiğini ifade etti.

    Müstakil Ev Arayışında Artış

    Depremler sonrasında günü kurtarmak isteyen vatandaşların, ailelerini daha güvenilir ve bağımsız bir yaşam alanına taşımak için yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Özgül, “Malatya’da yerleşim alanları hızla genişlemekte. İnsanlarımız, ailelerini güvenli bölgelere yönlendirmek için büyük çaba harcıyor. Yeşilyurt, Tecde, Topsöğüt, Battalgazi, Hatunsuyu ve Hanımınçiftliği çevresindeki arazilere ciddi bir ilgi var. Müstakil ev talebinin artmasıyla birlikte arsa fiyatları da hızla yükseldi. Metrekare fiyatları 10 bin TL’ye kadar ulaştı. Bu durum, dar gelirli bireyleri daha ekonomik olan hobi bahçelerine yönelmeye itti.” şeklinde konuştu.

    Elektrik ve Su Sorunları

    Özgül, hobi bahçesi olarak edinilen arsalara kendi imkanlarıyla ev inşa eden vatandaşların karşılaştığı bazı zorluklara da dikkat çekti. “Halk bu evleri kendi kaynaklarıyla inşa etti, yollarını açtı, kanalizasyon sistemlerini kurdu. Ancak bazı bölgelerde elektrik ve su hizmetlerinin sağlanamaması ciddi bir sorun. Bu konunun bir an önce çözülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

    Öte yandan, deprem öncesinde inşa edilmiş konutlara olan talebin de azaldığını aktaran Özgül, “Deprem sonrası hasar gören bir dairenin fiyatı 4 milyon liradan 1.5-2 milyon liraya düştü.” dedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı