**Fort Stewart Askeri Üssünde Silahlı Saldırı: Saldırgan Çavuşun Kimliği Belirlendi**
ABD’nin Georgia eyaletindeki Fort Stewart askeri üssünde meydana gelen silahlı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olayın failine dair yapılan açıklamalara göre, 28 yaşındaki Quornelius Radford adlı çavuş, kişisel silahını kullanarak saldırıda bulunmuş.
**Saldırıda Yaralanan Askerlerin Durumu İyi**
3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral John Lubas, Radford’un motivasyonu hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılamadığını söyledi. Olayda yaralanan beş askerin durumlarının iyi olduğu ve yakın zamanda iyileşmelerinin beklendiği ifade edildi. Saldırganın ise Ordu Suç Soruşturma Dairesi (CID) tarafından gözaltına alındığı ve askeri mahkemeye sevk edileceği kaydedildi. Basında yer alan haberlere göre, Radford’un olaydan önce vurulan askerlerden biriyle tartışma yaşadığı öne sürüldü. Olay yerinde, 9 mm’lik bir silah ve çok sayıda mermi kovanının bulunduğu bildirildi.
**Savunma Bakanı, Adaletin Sağlanacağını Duyurdu**
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı “korkakça” olarak tanımladı. Yaralanan askerlerin durumlarıyla ilgili olumlu bilgi aldıktan sonra Hegseth, “Dualarımız yaralı askerler, aileleri ve Fort Stewart topluluğuyla” şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, saldırganı yakalayan güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Adaletin en kısa süre içinde sağlanacağına inanıyorum,” dedi.
**Olay Anı ve İlk Müdahale**
Fort Stewart askeri üssünde, 11.04 sularında gerçekleşen saldırıda, beş askerin vurulduğu belirtilmişti. Yaralı askerlere olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldıkları açıklandı. Saldırganın kolluk kuvvetlerince kısa süre içinde yakalandığı aktarıldı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı