Kütahya’da Kırsal Eğitim İçin Önemli Kitap Bağışı Gerçekleştirildi

1 Min Read

Kütahya’da Eğitim İçin Önemli Bir Adım: Kitap Bağışı Projesi

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde dikkat çeken bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Birlik Vakfı Kütahya Şubesi ve Gençbirlik Teşkilatı’nın öncülüğünde, kütüphaneci Zeki Aktürk ile birlikte hayata geçirilen bu projeyle, kırsal kesimdeki öğrenciler için yedi köy okuluna toplam 1.700 kitap bağışı yapıldı.

Eğitim ve Okuma Kültürüne Destek

Bu önemli projeye, Dumlupınar Üniversitesi Kilit Topluluğu da gönüllü katılım göstererek destek oldu. Eğitim faaliyetlerini güçlendirmek ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya yönelik yapılan bu bağış, öğrencilere önemli bir katkı sundu.

Kitap dağıtım etkinliğine, Aslanapa İlçe Jandarma Bölük Komutanı Uğur Gedeke ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Işıklı da katılarak öğrencilere moral verdi. Katılımcılar, çocuklarla birlikte kitap okuma etkinliği düzenleyerek, onlara hem motivasyon hem de neşe kaynağı oldular.

Yeni Ufuklar Açan Kitaplar

Özenle seçilmiş olan bu kitaplar, öğrencilerin bakış açılarını genişletirken bilgiye ve öğrenmeye olan ilgilerini artırdı. Proje, köy okullarında eğitim gören çocuklar için yeni ufuklar açarak, geleceklerine umutla bakmalarına yardımcı oldu.

Bağışta bulunan tüm kişi ve kuruma teşekkürlerini ileten yetkililer, benzer gönüllü projelerin artmasını temenni ettiklerini ifade etti. “Her kitap, bir çocuğun hayatına dokunur” prensibi doğrultusunda bu tür girişimlerin devam edeceği bildirildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version