Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kütahya’da Girişimsel Radyoloji ile Dev Guatr Başarılı Şekilde Tedavi Edildi: Yüzde 90 Küçülme Sağlandı

    Kütahya’daki Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, dev guatr tedavi edilerek yüzde 90 küçülme sağlandı. Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, mikrodalga ablasyon yönteminin hastanın nefes alma ve özgüven sorunlarını ortadan kaldırdığını belirtti. Bu yöntemle 1000’den fazla vaka başarıyla tedavi edildi.

    Kütahya'daki Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, dev guatr tedavi edilerek

    Kütahya Hastanesinde Mikrodalga Ablasyon ile Guatr Tedavisi Başarıyla Gerçekleşti

    Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Birimi, olağanüstü boyutlara ulaşan guatr hastasını mikrodalga ablasyon tekniğiyle başarılı bir şekilde tedavi ederek hastanın guatrını yüzde 90 oranında küçülttü.

    Prof. Dr. Mehmet Korkmaz’dan Bilgilendirici Açıklama

    Mikrodalga ablasyon metodu hakkında bilgi veren Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, hastanın İzmir’den büyük guatr şikayetiyle kendilerine başvurduğunu açıkladı. Korkmaz, “Hasta, nefes almakta zorluk ve yutkunma güçlüğü nedeniyle büyük sıkıntılar çekiyordu. Ayrıca fiziksel görünümündeki bozulmalar onun özgüveninde de kayıplara neden olmuştu. Öncelikle hastanın biyopsi işlemini gerçekleştirdik ve sonuçları bekledik. Biyopsi sonuçları olumlu çıktı ve bu nedenle hastamızın mikrodalga ablasyon işlemine uygun olduğuna karar verdik. Kendisine bu yöntem ayrıntılı bir şekilde anlatıldı ve onayı ile birlikte işlem için hazırlık yaptık. İşlem, yaklaşık bir saat sürdü ve sadece iğne ile gerçekleştirildi. Operasyon sonrası yapılan kontrollerde, hastanın guatrının yüzde 90 oranında küçüldüğünü tespit ettik. Nefes darlığı ve bası şikayetleri tamamen ortadan kalktı. Kendisi artık çok mutlu; ‘Rahat nefes alabiliyorum, özgüvenim geri geldi’ diyor” şeklinde konuştu.

    Girişimsel Radyoloji ile Umut Dağıtıyoruz

    Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, girişimsel radyoloji alanında 1000’in üzerinde vaka deneyimleri ile hastalara umut vermeye devam ettiklerini belirtti. Korkmaz, “Klinik merkezimize Türkiye’nin dört bir yanından; tiroid, paratiroid, meme, karaciğer ve böbrek tümörleri için hastalar başvurarak ameliyatsız şifa bulmakta. Aynı zamanda yurtiçinden ve yurtdışından hekimler de buradan eğitim alarak mikrodalga ablasyon metodunun daha fazla kişi tarafından benimsenmesine katkı sağlıyorlar” dedi.

    Tiroid Nodülü ve Mikrodalga Ablasyon Nedir?

    Tiroid nodülleri, tiroid bezinde oluşup hastalarda hem estetik hem de fonksiyonel sorunlara yol açabilen yapılar olarak tanımlanmaktadır. Mikrodalga ablasyon yöntemi ise bu nodüllerin cerrahi müdahale gerekmeden etkili bir şekilde tedavi edilmesi için kullanılmaktadır. Bu yöntem, mikrodalga enerjisi ile nodül dokusunun hedeflenmesi ve hücrelerin kontrollü bir şekilde ısıtılarak yok edilmesi ile gerçekleşir. Ameliyatsız yapılan bu uygulama sayesinde hastalar, kısa zamanda günlük yaşamlarına geri dönebilirler.