Kütahya’da “Kürsü Okuma Kulübü” Kuruldu
Kütahya’nın Gediz ilçesinde, okuma kültürünü yaygın hale getirmek ve ortak düşüncelerin gelişmesini sağlamak için “Kürsü Okuma Kulübü” oluşturuldu.
Okuma Etkinlikleri ile Fikir Paylaşımı
Mahmut Bahadur, Hamiyet Cingöz Cangür ve Selçuk Aslan önderliğinde kurulan bu kulüp, her ay seçilen bir eseri üyelerle bir arada okuyarak fikir alışverişini artırmayı hedefliyor. Kurucular, okumanın yalnızca bir bireysel etkinlik olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir bağ oluşturduğuna inanan okuyucuları bir araya getirerek, bu düşünce özgürlüğünü teşvik etmek istemektedir. “Kürsü Okuma Kulübü” kapsamında, her ay gerçekleştirilecek değerlendirme toplantıları ile edebi ve düşünsel konular üzerinde derinlemesine tartışmalar yapmak ve ortak bir kültürel platform oluşturmak planlanmaktadır.
Topluluk Daveti
Kulüp yönetimi, “Okumayı, düşünmeyi ve paylaşmayı önemseyen bir topluluk olarak bir araya geliyoruz. Amacımız sadece okumak değil, aynı zamanda kitapların anlamını kavrayarak yorumlamak ve birlikte gelişmektir. Hepinizi bu keyifli ve zihin açan sürece davet ediyoruz,” şeklinde bir açıklama yaptı.
Kürsü Okuma Kulübü, edebiyata ilgi duyan herkesin katılabileceği bir ortam sunmakta olup, ilk okuyacakları kitabı ve ilk toplantı tarihini en kısa zamanda duyuracak.