Bursa'da Kurbanlık Hayvan Satışı

Bursa'da kurbanlık hayvan satışı yapan çiftlikte, 1 ton 100 kilo ağırlığında olan ‘Paşa' isimli boğa, 500 bin liraya alıcı bekliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Kestel ilçesindeki çiftliklerde büyük ve küçükbaş hayvan satışları hız kazandı.

Muharrem Aktaş'ın Açıklamaları

Kestel'de kurbanlık hayvan satışı gerçekleştiren Muharrem Aktaş, çiftliğinde her bütçeye uygun büyükbaş hayvan bulunduğunu ifade etti. Aktaş, Kars ve Ardahan'dan gelen kurbanlıkların arasında yaklaşık 200 adet büyükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, “En ucuz boğamız 230 bin lira, en pahalı olanı ise 500 bin lira olan ‘Paşa'” dedi.

Müşteri Talepleri ve Fiyatlar

20 yıldır bu sektörde faaliyet gösteren Aktaş, müşterilerinin memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Ramazan ayından itibaren kurban satışlarına başladıklarını belirten Aktaş, tesisin kapanma süresinin 40 gün kala olduğunu ve yoğun talepler nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandığını ifade etti. ‘Paşa'nın 500 bin TL değerinde olduğunu söyleyen Aktaş, baskül fiyatlarının 510 TL olarak açıklandığını, ancak kendilerinin 460 TL'den fiyat verdiklerini belirtti. “Paşa neredeyse bir araba fiyatı tutuyor. Alıcılarını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi