Konya’da Kamyonla Düşen Yaşlı Adam Ameliyat Oldu
Konya’nın Ilgın ilçesinde, çadır kurmaya çalışırken kamyonun kasasından düşen 67 yaşındaki Mehmet Coşkun’un pelvis kemiği kırıldı. Olayın ardından acil olarak Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Coşkun, burada 2 saat süren bir operasyonla tedavi edildi.
Talihsiz Kaza ve İlk Müdahale
Yukarı Çiğil Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Coşkun, çadır çekme esnasında dengesini kaybederek kamyonun kasasından yere düştü. İlk müdahaleleri, yakınları tarafından gerçekleştirilen Coşkun, daha sonra Ilgın’daki en yakın hastaneye götürüldü. Burada yapılan değerlendirmeler sonrasında, pelvis kemiğinde kırık tespit edilen hasta, Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Egemen Odabaşı, gerekli tetkiklerin ardından Coşkun’un tedavisine başladı. Ardından gerçekleşen ameliyat, yoğun damar ve sinir yapılarıyla çevrili bu zor bölgedeki kırığı onarmayı hedefledi.
Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci
Ameliyatının ardından Mehmet Coşkun sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Yukarı Çiğil Mahallesi’ndeki çadırı çekerken düştüm. İlk olarak bir araçla Ilgın’daki hastaneye gittik, oradan ise buraya yönlendirildik. İki gün boyunca yapılan kontrollerin ardından ameliyat oldum. Burada, ilk günden itibaren ağrılarım yok denecek kadar azaldı. Hemşirelere ve doktorlara çok teşekkür ederim, artık hiç bir sıkıntım yok. İstese bile yine koşmaya hazırım!” ifadelerini kullandı.
Başarılı Cerrahi Müdahale
Op. Dr. Egemen Odabaşı, Mehmet Coşkun’un yüksekten düşme sonucu hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, “Pelvis kemiği, karın duvarının tabanını oluşturan leğen kemiği bölgesinde bir kırık oluştu. Ameliyat sırasında, 2 saat süren açık bir operasyonda bu kırıkları onardık. Şu an hasta büyük bir iyileşme sürecinde, yaklaşık 4 hafta içerisinde normal yürüyüş seviyesine geri dönecek.” dedi.
Kemik Yaralanmalarında Tedavi İmkanları Gelişiyor
Hastanın tedavi sürecinde geçmişteki imkanlarla günümüz arasındaki farklara dikkat çeken Op. Dr. Odabaşı, “20 yıl önce, bu tür kemik yaralanmaları çoğunlukla ameliyatsız tedavi ediliyordu. Ancak günümüzde güvenli cerrahi yöntemlerle hastalarımızı sağlığına kavuşturabiliyoruz. Pelvis kemiği, zor erişilen ve titizlik gerektiren bir bölge olduğu için ekibimizle birlikte büyük bir titizlikle çalışarak başarılı bir sonuç elde ettik. Hastamızın bakımı için tecrübeli bir ekiple birlikte hareket ettik ve 4 hafta içinde yürümeye başlayacak.” şeklinde konuştu.
KONYA’DA KAMYON ÜZERİNDEN DÜŞEREK PELVİS KEMİĞİ KIRILAN 67 YAŞINDAKİ MEHMET COŞKUN, BEYHEKİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YAPILAN 2 SAATLİK AMELİYATIN ARDINDAN KIRILAN KEMİĞİ TEDAVİ EDİLEREK SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
KONYA’DA KAMYON ÜZERİNDEN DÜŞEREK PELVİS KEMİĞİ KIRILAN 67 YAŞINDAKİ MEHMET COŞKUN, BEYHEKİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YAPILAN 2 SAATLİK AMELİYATIN ARDINDAN KIRILAN KEMİĞİ TEDAVİ EDİLEREK SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
KONYA’DA KAMYON ÜZERİNDEN DÜŞEREK PELVİS KEMİĞİ KIRILAN 67 YAŞINDAKİ MEHMET COŞKUN, BEYHEKİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YAPILAN 2 SAATLİK AMELİYATIN ARDINDAN KIRILAN KEMİĞİ TEDAVİ EDİLEREK SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
BEYHEKİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI OP. DR. EGEMEN ODABAŞI, “HASTAMIZA 2 SAAT SÜREN BİR AÇIK OPERASYONLA KIRIKLARINI TESPİT ETTİK. ŞU AN HASTA İYİLEŞME SÜRECİNDE, YAKLAŞIK BİR 4 HAFTA SONRA DA ARTIK HİÇ KIRILMAMIŞ GİBİ YÜRÜYEBİLECEK SEVİYEYE GELECEK” DEDİ.





