Kocaeli'de etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde hasar tespit ve yardım çalışmaları hızla devam ediyor. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hesaplarına onar bin lira yatırıldığını duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise selden etkilenen hanelere 20 bin, esnafa ise 40 bin lira nakdi destek sağlandığını belirtti.

Etkili olan sağanak yağışların ardından, 15 Ekim tarihinde Kocaeli'de su baskınları yaşandı. Vali Aktaş, sel nedeniyle hayatını kaybeden eski muhtar Mustafa Kedikli için başsağlığı dileyerek, sahadaki çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Ekiplerin, selin getirdiği çamuru temizlemek için koordine bir şekilde çalıştığını belirten Aktaş, hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

Kocaeli

Ayrıca, Kocaeli Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekten yararlanarak, acil ihtiyaçlar için afetzedelerin hesaplarına nakit aktarımını gerçekleştirdi. Aktaş, bu önlemin acil müdahale niteliğinde olduğunu ve tespit edilen zararın daha sonra karşılanacağını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi ise sahada yoğun bir çalışma yürütüyor ve şu an bin 972 personel ile yaklaşık 850 araç ile hizmet verdiklerini bildirdi.

Kocaeli

Kaynak: İHA