Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevreye Zarar Veren Firmaya Tam 7 Milyon Lira Ceza Kesti

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı’nda, çevreye hafriyat dökerek kirliliğe neden olan bir firmaya 7 milyon 478 bin 937 lira ceza kesildi. Ayrıca, tarihi geçmiş ürün satan 36 markete 106 bin 308 lira, kural ihlali yapan 146 şoföre ise toplam 431 bin 138 lira ceza verildi. Ayrıca, üç taksi durağının 10 yıllığına kiralanması için ihale süreci başlatıldı.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı'nda, çevreye hafriyat dökerek kirliliğe neden

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Cezalar ve İhaleler

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı’nda, çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen bir firma hakkında 7 milyon 478 bin 937 lira idari para cezası uygulandı.

    Toplantı, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün başkanlığında gerçekleştirildi ve burada toplam 191 gündem maddesi görüşmeye alındı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı denetimler sırasında, bir firmanın çevreye hafriyat döktüğü belirlendi ve bu durumda firmanın ceza alması karara bağlandı.

    Gürültü Kirliliğine ve Tarihi Ürünlere Ceza

    Toplantıda ayrıca, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından, gürültü kirliliğine sebep olan bir yük asansörüne sahip işletmeye de yaptırım uygulanması kararlaştırıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın denetimlerinde ise, son kullanma tarihi geçmiş ürünler satan 36 markete toplamda 106 bin 308 lira ceza kesildi.

    Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların şikayetleri doğrultusunda toplu taşıma ve taksi şoförleri üzerinde denetimler gerçekleştirdi. Kural ihlalleri tespit edilen 146 şoföre toplamda 431 bin 138 lira ceza verildi. Bu ihlaller arasında yolcu almama, güzergah dışına çıkma ve kötü muamele gibi durumlar yer aldı ayrıca bir şoförün aracının trafikte bağlanma süresi 15 gün uzatıldı.

    Taksi Durağı İhaleleri Gerçekleştirildi

    Toplantıda Kartepe, Başiskele ve İzmit ilçelerinde bulunan üç taksi durağı için ihale düzenlendi. Kartepe’deki 12 araçlık durak yeri 3 milyon 12 bin 200 lira, İzmit Yeşilova Mahallesi’ndeki 6 araçlık durak yeri 1 milyon 506 bin 92 lira ve Başiskele Vezirçiftliği Mahallesi’ndeki 3 araçlık durak yeri ise 753 bin 50 lira teklif ile kiralanacak. Bu durak yerlerinin 10 yıllığına kiralandığı bilgisi verildi.