Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı DESKİ ekipleri, Kızılca Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri altyapı projeleri ile eski ve güvenli olmayan su hatlarını devre dışı bırakıyor. Proje çerçevesinde toplam 27 bin 900 metre içme suyu şebekesi döşenirken, 120 abonenin bağlantısı da sisteme eklenmiş durumda.
Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, bölgede sıkça karşılaşılan su arızaları ve kesintilerine kalıcı çözüm sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. Ekonomik ömrünü tamamlamış eski hatların tamamen kaldırılması hedefleniyor. DESKİ ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının minimum düzeyde etkilenmesi için iki ayrı ekip halinde, eş zamanlı ve yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Şu ana kadar 27 bin 900 metre içme suyu hattı döşendi ve 120 abone bağlantısı gerçekleştirildi.
Proje tamamlandığında, toplamda 37 bin 600 metre içme suyu şebekesi ve 10 bin metre abone hattı yapılmış olacak. Böylelikle Kızılca Mahallesi'ndeki eski asbestli borular tamamen değiştirilerek, arıza, su kaybı ve basınç sorunlarının önüne geçilmesi planlanmakta. Bu sayede vatandaşlara daha kaliteli, güvenli ve kesintisiz içme suyu sağlanması amaçlanıyor.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Önceliğimiz, vatandaşlarımızın musluğundan akan suyun güvenliğidir. Denizli'nin her noktasında halkımızın kesintisiz ve sağlıklı suya erişimi için aynı titizlikle çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.





