Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kırşehir’de Soğuk Havanın Etkisiyle Kömür Satışlarında Belirgin Artış Gözlemleniyor

    Kırşehir’de hava sıcaklıklarının düşmesi kömür satışlarında önemli bir artışa neden oldu. Kömür işletmecisi Tolga Çeliker, doğalgaz kullanmayan ya da maliyet nedeniyle tercih etmeyen hanelerin kömüre yöneldiğini, yerli kömürün ton fiyatının 7 bin TL, ithal kömürün ise 10 bin TL’den başladığını belirtti. Kış mevsiminin etkisiyle satışların artması bekleniyor.

    Kırşehir'de hava sıcaklıklarının düşmesi kömür satışlarında önemli bir artışa neden

    Kırşehir’de Kömür Satışları Artıyor

    Kırşehir’deki hava sıcaklıklarının düşmesi, kömür satışlarının önemli ölçüde artmasına yol açtı. Şehir genelinde konutların yaklaşık yüzde 70’inin doğalgazla ısındığı belirtilse de, ısı yalıtımı açısından zayıf ve eski yapılar, kömür kullanımını tercih eden vatandaşlar için hala önemli bir kaynak olmaya devam ediyor.

    Kömür İşletmecilerinin Yorumları

    Kömür işletmecisi Tolga Çeliker, soğuk havanın etkili olmasıyla birlikte kömür alımlarında hızlı bir artış gözlemlediklerini ifade etti. Çeliker, “Kentimizde doğalgaz kullanan haneler oldukça fazla. Ancak doğalgaz fiyatlarının yüksekliği veya sistemin bulunmaması sebebiyle bazı evlerde kömür yakımına devam ediliyor. Bu durum havaların soğumasıyla beraber kömür satışlarımızda belirgin bir artışa neden oldu” şeklinde konuştu.

    Ayrıca, Çeliker, kömür fiyatlarının sezon başlangıcıyla birlikte netleştiğini de vurguladı. Yerli kömürün ton fiyatı 7 bin TL, ithal kömürün ise 10 bin TL’den başladığını sözlerine ekledi.

    Gelecek Günlerde Daha Fazla Satış Bekleniyor

    Kış mevsiminin etkisinin artmasıyla birlikte kömür satışlarının önümüzdeki günlerde daha da yükselmesi öngörülüyor. Bu süreçte, kömür kullanımının artacağı ve alternatif ısınma kaynaklarının daha az tercih edileceği belirtiliyor. Kırşehir’deki bu gelişmeler, yerel ekonomiyi de etkileyeceği düşünülüyor.