Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve 4 Kişi Tutuklandı

    Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur dahil 5 kişi, “icbar yoluyla irtikap” soruşturması çerçevesinde tutuklandı. Ahmet Sungur’un partisi AK Parti, onun için disiplin süreci başlattı. Soruşturma kapsamında daha önce Osman Türkyılmaz ve diğer isimler de gözaltına alınmıştı.

    Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur dahil 5 kişi, "icbar

    Kırıkkale’de Belediye Başkanı ve 4 Kişi Tutuklandı

    Kırıkkale’nin Yahşihan Belediyesinde önemli bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Ahmet Sungur’ın da bulunduğu 5 kişi, “icbar yoluyla irtikap” suçlamasıyla tutuklandı.

    Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Ahmet Sungur, Belediye Başkan Yardımcısı C.Y., eski dönemde görev yapmış Başkan Yardımcısı O.U., imar müdürü S.A. ve eski imar müdürü U.B. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklama kararı ile cezaevine gönderildi.

    Soruşturma sürecinde, şüpheli konumundaki belediye çalışanı Y.N.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.S. ve S.G.Ç. savcılık sorgularının ardından özgürlüklerine kavuştu.

    Parti Disiplini Söz Konusu

    Aynı zamanda, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Ahmet Sungur’un partiden ihraç edilmesi için Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdi.

    Bu soruşturma sürecinde 27 Mayıs ve 19 Ağustos tarihlerinde, eski Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın da aralarında bulunduğu birçok isim gözaltına alınmış, Türkyılmaz ve dört zanlı tutuklanmıştı. Bu gelişmeler, Kırıkkale’deki siyasi atmosferi bir hayli hareketlendirdi.