Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Filistin Devleti’nin tanınması uluslararası toplumun vicdani sorumluluğudur”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin konulu konferansta İsrail hükümetinin artan saldırılarına dikkat çekerek, uluslararası toplumun sorumluluklarını vurguladı. Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üyeliği ve iki devletli çözüm için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin Konferansında Kritik Mesajlar**

    NEW YORK (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen Filistin konulu konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Holokost zulmüyle kökleri kazınmak istenen bir halkı yöneten Netanyahu hükümeti, komşularına soykırım iftiraları atmaktadır. Bu zulme karşı durmak, uluslararası toplumun hukuki olduğu kadar vicdani bir sorumluluğudur.” dedi.

    **Konferansta Filistin’in Geleceği Üzerine Vurgu**

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ve Suudi Arabistan öncülüğünde gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansı’nda, katılımcılara selamlarını iletip, Filistin Devleti’ni tanıyan ülkeleri tebrik etti. Erdoğan, bu adımın, iki devletli çözümün hayata geçirilmesine katkıda bulunacağını ifade ederek, “Bölgemizde yaklaşık 2 yıldır devam eden İsrail’in saldırıları sonucunda büyük bir insani kriz yaşanmakta.” açıklamasında bulundu. Gazze’deki katliamların devam ettiğine ve bu duruma sessiz kalmanın mümkün olamayacağına vurgu yapan Erdoğan, “Netanyahu hükümeti, Hristiyan devletinin kurulmasını engellemek ve Filistin halkını zorla göçe tabi tutmak istiyor.” diye konuştu.

    **Uluslararası Toplumun Sorumluluğu**

    Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin Filistin Devleti’ni tanımasının tarihi bir karar olduğunu belirterek, “Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın aramızda olmasını çok önemsiyorum. Bugün burada bulunan herkes, Filistin halkının sesi olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

    Erdoğan konuşmasının devamında, “Filistin davası artık global bir meseledir. Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika’da ‘Özgür Filistin’ çağrıları duyulmaktadır. Filistin halkının hakları uğruna yürütülen mücadelenin desteklenmesi gerekmektedir.” dedi.

    **Kritik Adımlar ve Filistin Devleti’nin Tanınması**

    Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumun Batı Şeria’daki yayılmaları ve Doğu Kudüs’teki sorunları durdurması gerektiğini vurguladı. “Aksi takdirde, uluslararası düzenden söz edilemez.” diyen Erdoğan, derinleşen işgal politikalarının, iki devletli çözüm vizyonuna zarar verdiğini ve Filistin halkının sürgününü hedeflediğini ifade etti.

    **Gazze İçin İnsani Yardım Çağrısı**

    Ateşkesin ilan edilmesi, Gazze’ye insani yardımların ulaşması ve İsrail’in bölgeden çekilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üyeliğinin zamanının geldiğini sözlerine ekledi. “Filistin, kendi topraklarını kendisi idare etmelidir. Türkiye olarak, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin var olması için mücadeleye devam edeceğiz.” diyerek, Gazze halkına ve tüm Filistinli kardeşlerine selam gönderdi.