Kırıkkale’de Ücretsiz LGS Hazırlık Kursları Başladı
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, ihtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlenmiş olan ücretsiz Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık kurslarının, eğitimde fırsat eşitliği sağlama yönünde önemli bir adım olduğunu ifade etti. Önal, her çocuğun kaliteli bir eğitim alma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, belediye olarak bu amaç doğrultusunda tüm olanakları seferber ettiklerini kaydetti.
Öğrenciler İçin Sosyal Belediyecilik Örneği
Kırıkkale Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik olarak başlattığı ücretsiz LGS hazırlık kursları ile eğitimde fırsat eşitliğini destekliyor. Geçen yıl ilk defa gerçekleştirilen ve 149 öğrencinin katıldığı kurslarda, maddi zorluklar yaşayan öğrenciler, Atatürk Kültür ve Gençlik Merkezi’nde aldıkları eğitimle önemli başarılar elde etti.
Kursa katılan öğrencilerin bir kısmı Fen Liseleri ve diğerleri nitelikli Anadolu Liseleri gibi okullara yerleşerek bu desteğin sağladığı katkıyı gösterdi.
Deneyimli Eğitmenlerle Kaliteli Eğitim
Bu yıl devam eden ücretsiz kurslarda, öğrencilere alanında uzman öğretmenler eşliğinde rehberlik hizmetleri sunulacak. Ayrıca zengin kaynak desteği ve ücretsiz deneme sınavları ile LGS’ye hazırlık süreci desteklenmiş olacak.
Kırıkkale Belediye Başkanı Önal, açıklamalarında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için tüm kaynaklarını kullanacaklarını belirtti. “Sosyal belediyecilik anlayışımızla her çocuğun kaliteli eğitime ulaşabilmesi için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.
Başvuru Tarihleri ve Eğitim Bilgileri
Kurslara ön kayıt dönemi başlamış olup, başvuru için son tarih 5 Eylül olarak duyuruldu. Eğitimler Atatürk Kültür ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Başvuru yapan tüm öğrencilerin, bu önemli fırsattan yararlanarak eğitim hayatlarına ivme katması bekleniyor.
MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİNDE KAPALIÇARŞI ESNAFI, MAĞAZALARINDA SATIŞ YAPTIKLARI ÜRÜNLERE YÖNELİK YAPILAN DENETİMLER SONRASI UYGULANAN PARA CEZALARINI VE CEZAİ YAPTIRIMLARI PROTESTO ETMEK AMACIYLA MARMARİS KAYMAKAMLIĞI ÖNÜNDE TOPLANDI. YÜZLERCE ESNAFIN KATILDIĞI PROTESTODA, KARARLARIN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ TALEP EDİLDİ.
MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİNDE KAPALIÇARŞI ESNAFI, MAĞAZALARINDA SATIŞ YAPTIKLARI ÜRÜNLERE YÖNELİK YAPILAN DENETİMLER SONRASI UYGULANAN PARA CEZALARINI VE CEZAİ YAPTIRIMLARI PROTESTO ETMEK AMACIYLA MARMARİS KAYMAKAMLIĞI ÖNÜNDE TOPLANDI. YÜZLERCE ESNAFIN KATILDIĞI PROTESTODA, KARARLARIN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ TALEP EDİLDİ.
SAMSUNSPOR’UN KAMERUNLU ORTA SAHA OYUNCUSU OLİVİER NTCHAM, UEFA AVRUPA LİGİ ARENASINDA MÜCADELE ETMENİN ZEVKLİ OLDUĞUNU VE TURU GEÇMEK İÇİN MÜCADELE EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ.
GÜRCİSTAN’IN BAŞKENTİ TİFLİS’TEKİ BORİS PAİCHADZE ULUSAL STADYUMU’NDA 4 EYLÜL’DE OYNANACAK GÜRCİSTAN-TÜRKİYE KARŞILAŞMASI TSİ 20.00’DE BAŞLAYACAK.
ŞIRNAK’TA KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEYE ÇALIŞAN BİR VATANDAŞA ARABA ÇARPTI. ÇARPMANIN ETKİSİ İLE AĞIR YARALANDI