Gaziantep’te Kaçakçılıkla Mücadele Operasyonu
Gaziantep’te, kaçakçılığın önlenmesi ve ruhsatsız işletmelerin denetimi amacıyla gerçekleştirilen operasyonda toplamda 8 şüpheli yakalandı. Operasyon sırasında çeşitli kaçak elektronik eşyalar da ele geçirildi.
Detaylar ve Operasyonun İçeriği
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kentin merkezinde son zamanlarda sıkça yaşanan çatışmaların odağı olan ve yoğun olarak cep telefonu satıcılarının bulunduğu Suburcu ve Karagöz caddelerine yönelik olarak kapsamlı bir kaçakçılık operasyonu düzenledi. 33 ekipten oluşturulan 100 personelin katılımıyla yürütülen operasyona, defterdarlık, SGK, maliye ve zabıta ekipleri de destek verdi. İş yerlerinde yapılan aramalar sırasında, ürünlerin yanı sıra mali kayıtlar da titizlikle incelendi.
Ele Geçirilen Eşyalar ve Yasal Süçmeler
Gerçekleştirilen operasyonda, gümrük kaçağı olarak değerlendirilen 65 cep telefonu, 2 tablet ve 31 kulaklık gibi birçok kaçak elektronik eşya ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 8 şüpheli hakkında yasal sürecin başlatılmasının yanı sıra, toplamda 9 iş yeri için de yasal işlemler başlatıldı. Gaziantep’teki bu operasyon, şehirdeki kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünün bir göstergesi oldu.