Sakarya'da Kimyasal Sızıntı: Olay Anı ve Tanıkların İfadeleri

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, tuz ruhu taşıyan kamyondaki varillerden sızan kimyasal maddeden etkilenen vatandaşlar, olay anını anlattı. Kocaeli'den Zonguldak istikametine giden 41 AET 051 plakalı kamyon, kasasında bulunan varillerden henüz belirlenemeyen bir nedenle sızıntı yaşadı. Durumu fark eden çevredekilerin uyarısı üzerine sürücü, aracı D-100 kara yolunun Hendek Küçük Sanayi Sitesi girişindeki yan yola çekerek kimyasal maddenin daha fazla kişiyi etkilemesini engelledi.

Tanıkların Anlatımı

Olayda kamyon şoförü C.Ç.'ye güvenli bölgeye kadar yol gösteren Serkan Akdeniz, “Yolda seyir halindeyken yola asit döküldüğünü fark ettim. Motosiklet sürücüsü asitten etkilendi. Kamyonu gördüm, dörtlü sinyalini yakmıştı. Halktan uzaklaştırmak için aracı güvenli bir alana çektirdik,” dedi.

Bedirhan G. ise, “Asidi kokladıktan sonra kendimden geçtim. Olay yerinde bayıldım, amcam beni hastaneye yetiştirdi,” şeklinde konuştu. Olay, çevredeki vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturdu ancak hızlı müdahale sayesinde daha fazla kişinin etkilenmesi önlendi.

Kaynak: AJANS