Bolu'daki Dolandırıcılık Olayı
Bolu'da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, 7 Nisan'da 71 yaşındaki F.A.'yı telefonla arayarak, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla kandırdı. Korkuya kapılan F.A., toplamda 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını dolandırıcılara teslim etti.
Emniyetin Harekete Geçişi
Yaşlı kadının dolandırıldığını fark etmesi üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçti. Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir araştırma yapıldı ve bölgedeki güvenlik kameraları incelendi.
Şüphelilerin Tespiti ve Yakalanması
Ekipler, yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını inceleyerek olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu belirledi. Şüphelilerin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde olduğu tespit edildikten sonra, 16 Nisan'da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda F.A. ve P.E. gözaltına alındı.
Bolu'ya getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildiklerinde, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.





