Kayseri Üniversitesi’nde Gastronomi ve Aşçılık Öğrencilerine Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi

Editör
2 Dakika Okuma

Önlük Giydirme Töreni ile Geleceğin Aşçıları Tanıştı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Önlük Giydirme Töreni’nde bir araya geldi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, çeşitli konuşmalar yapıldı. Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nın Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oğuz Öcal ve diğer akademik yetkililer sırasıyla söz alarak öğrencilerin mesleki yolculuklarına dair bilgiler verdi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, konuşmasında bu yılki mezunların, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programları’nın ilk mezunları olarak önlüklerini giyeceklerini belirtti ve onlara başarılar dileyerek; “Gastronomi, yalnızca yemek yapmaktan öte, kültürel bir mirası yaşatan ve sanatı ortaya çıkaran bir meslektir. Aşçılar, yerel değerleri uluslararası arenada temsil eden, ekonomi ve turizm gibi alanlarda önemli sorumluluklar taşıyan profesyonellerdir,” şeklinde ifadelerde bulundu.

Rektör Karamustafa, öğrencilere kendi mesleki kimliklerini oluşturmaları gerektiğini vurgulayarak, giydikleri önlüğün sadece bir kıyafet olmadığını; temizlik, disiplin ve mesleki etiğin simgesi olduğunu belirtti. Törende önlük giydirme işlemi gerçekleştirildikten sonra, aşçılık yemin töreni yapıldı.

Yemin töreninin ardında, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Kadim Bıyık tarafından Rektör Karamustafa’ya özel bir bıçak hediye edildi. Etkinlik, öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu Makaleyi Paylaş