**Kastamonu’da Doğum Sırasında Bacağı Kırılan Yavru Buzağı Kurtarıldı**
Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesi, doğum sırasında bacağı kırılan bir yavru buzağıya uygulanan başarılı tedavi ile tekrar sağlığına kavuşmasını sağladı.
### Veteriner Fakültesi’nin Önemi
Bölgedeki büyük hayvan sahipleri için önemli bir umut kaynağı olan Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, geçtiğimiz günlerde 3 günlük bir buzağının başına gelen talihsiz bir olayı tedavi etti. Doğum sürecinde meydana gelen ön sol bacak kırığı, yapılan ameliyat sayesinde başarıyla onarıldı. İlk muayenelerde, buzağının kırığının açık formda olduğu ve enfekte olduğu tespit edildi. Enfeksiyonun durumunu ciddiye alan Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, tedavinin ilk aşamasında enfeksiyonu kontrol altına almak için medikal bir yaklaşım benimsediler. Enfeksiyon başarılı bir şekilde kontrol altına alındıktan sonra, buzağı ameliyat masasına alındı ve sağlığına kavuşturuldu. Düzenli kontrollerde, buzağının bacağını kullanmaya başladığı ve genel sağlık durumunun iyi olduğu gözlemlendi.
### Hayvan Sahibinin Yorumları
Hayvan sahibi İsmail Yılmaz, buzağının iyileşmesinin kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Yılmaz, “Buzağım doğum sırasında bacağını kırdı. Veteriner hekime götürdük, o da bize Hayvan Hastanesi’ne gitmemizi önerdi. Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesine geldik. Burada buzağıma çok iyi bir tedavi uygulandığı ve başarılı bir ameliyat yapıldığı için mutluyum. Teşhis kondu ve buzağımın bacağı iyileşti. Gerçekten çok memnunum” ifadelerinde bulundu.
Ameliyat sonrası hafta bir kontrole geldiklerini aktaran Yılmaz, “Hocalarımız sürekli olarak buzağımın bandajlarını temizleyip değiştirdi. Tavsiye ettikleri ilaçları ve iğneleri kullandık. Şu anda her şey oldukça iyi. Burayı tüm yetiştiricilere tavsiye ediyorum. Yapılması gereken her şey burada titizlikle gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.