Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kars’ta Bilinmeyen Nedenlerle Anız Yangını, Akbaba Dağlarının Bir Kesimini Tahrip Etti

    Kars’ta Akbaba Dağları’nda bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak dağın bir bölümünü sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi, ancak ulaşım zorluğu nedeniyle müdahale edilemedi. Yangın sonunda kendiliğinden söndü; soruşturma başlatıldı.

    Kars'ta Akbaba Dağları'nda bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, rüzgarın

    Kars’ta Anız Yangını Paniğe Neden Oldu

    Kars ilinde, bilinmeyen bir nedene dayanan anız yangını, Akbaba dağlarının bir bölümünde etkili oldu.

    Yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak, dağların büyük bir kısmının yanmasına neden oldu. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım talep etti.

    İtfaiye ve Jandarma Olay Yerinde

    Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ve itfaiye ekipleri, yangınla mücadele için harekete geçti. Ancak, ulaşım imkanı olmayan Akbaba dağlarında çıkan bu yangına itfaiye ekipleri tam olarak müdahale edemedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Neyse ki, yangın muhtemelen rüzgarın etkisini yitirmesiyle kendiliğinden sona erdi.

    Yetkililer, bu tür yangınlara karşı dikkatli olunması ve önleyici tedbirlerin alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Yangının sebebi henüz belirlenememişken, bölge sakinleri, orman yangınlarıyla ilgili olabilecek tehlikeleri vurguladı.