Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kars Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Yeni Finansman Desteği Açıklaması

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, TOBB’un yeniden başlattığı “Nefes Kredisi” uygulamasıyla reel sektöre finansman desteği sağlanacağını duyurdu. Kredi, 1 ila 2,5 milyon TL arasında, 6 ay ödemesiz ve toplamda 36 aylık vadelerle verilecek. Başvuru için ufak ücretler talep edilecek. Bozan, üyelerin bankalarla doğrudan iletişime geçmesini vurguladı.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, TOBB'un yeniden

TOBB Nefes Kredisi Yeniden Başladı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, reel sektörün finansmana ulaşımını kolaylaştıran önemli bir gelişmeye dikkat çekti. Yapılan açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen “TOBB Nefes Kredisi” uygulamasının yeniden aktif hale getirildiği duyuruldu.

Kredi Başvuruları Anlaşmalı Bankalara Yapılacak

Başkan Bozan, üyelerin bu yeni finansman imkanından yararlanmak için anlaşmalı bankalara kredi başvurusu gerçekleştirebileceğini bildirdi. “Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile verilmesi planlanan Nefes Kredisi, sektöre önemli bir kaynak sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu kredinin tutarının, işletmenin risk durumuna göre 1 milyon TL ile 2,5 milyon TL arasında değişeceği ve 6 ay boyunca ana para ve faiz ödemesi olmayacağı, toplam vade süresinin ise 36 ay olduğu açıklandı. Faiz oranları ise 24 aya kadar olan kredilerde yüzde 38, uzun vadelerde ise yüzde 37 olarak belirlendi. Başkan Bozan, kredi için hiçbir teminat koşulu olmadığını, sadece 5.000 TL başvuru ücreti, yüzde 0,5 banka komisyonu ve yüzde 1 kefalet komisyonu talep edileceğini ifade etti. Şahıs işletmeleri için kefil bulunamaması durumunda, ihtiyaç doğrultusunda maddi teminat istenebileceğini de sözlerine ekledi.

Üyeler İçin Ücretsiz Destek

Başkan Bozan, ayrıca bu süreçte Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine ücretsiz faaliyet belgeleri vereceğini belirtti. Bununla birlikte, kredi onay süreçlerinin tamamen bankalar tarafından yürütüleceği, TOBB ve Odanın referans ya da onay verme yetkilerinin bulunmadığına dikkat çekti. Son olarak, tüm girişimcilerin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini dileyerek, desteklenen süreçlerin hayırlı ve bereketli olmasını umduğunu sözlerine ekledi.