Adana’nın Karataş ilçesinde bir botun devrilmesi sonucu iki genç, vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Gençler, olay sonrası yaptıkları şakanın bir video çekiminde olduğunu iddia ettiler.
Botun Alabora Olması
Karataş’ta denize açılan gençlerden biri cesaret ederek suya atladı ve bu durum botun alabora olmasına sebep oldu. Olay anı, gençler tarafından kaydedildiği sırada kayıtlara geçti. Durgun suda başlayan trajedi, iki gencin bota tutunarak hayatta kalma çabasıyla devam etti.
Vatandaşların Müdahalesi
Sahilde bulunan vatandaşlar, devrilen botu fark ettikten sonra hemen harekete geçti. Küçük bir tekne ile hızla gençlerin yanına ulaşan yardımseverler, onları boğulmaktan kurtardı. Kurtarma anları sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük etki yarattı.
Gençler, olayın ardından yaptıkları şakanın amacının sadece eğlenmek olduğunu ve durumu abarttıklarını belirttiler. Ancak bu olay, denizde güvenliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı