Karabük’te 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi
Karabük, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anlam dolu bir anma programına ev sahipliği yaptı.
Programın Başlangıcı ve İçeriği
Karabük Valiliği tarafından Kemal Güneş Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, şehitler için dua edildi ve katılımcılar 15 Temmuz Belgeseli’ni izlediler.
Vali Yavuz’dan Anlamlı Açıklama
Programda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 15 Temmuz’un milletin cesaretle yazdığı bir destan olduğunu ifade ederek, “Demokrasimize uzanan FETÖ hain kalkışmasının bertaraf edildiği o kutlu direnişin dokuzuncu yılında, ecdadın kefensiz yatan mirasına sahip çıkarak, imanla, irfanla, cesaretle ve sarsılmaz bir kararlılıkla zaferin adının Türkiye olduğunu tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir” dedi. Vali Yavuz, o gece herkesin bir araya gelerek bağımsızlık ve demokrasiye sahip çıktığını vurguladı.
Milletvekili Şahin’in Mesajı
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin de, konuşmasında “FETÖ terör örgütü aziz milletimizin sarsılmaz iradesi, cesareti ve direnişi karşısında hüsrana uğramıştır. O gece milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hürriyetine, iradesine ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
Etkinlikler ve Ödül Töreni
Konuşmaların ardından, program çeşitli etkinliklerle devam etti. Günün anlam ve önemine dair düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Son olarak, sancak devir teslimi ve gece yarısı okunan selalar ile program sona erdi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı