Karabağ Zaferi’nin 5. Yıl Dönümü Kars’ta Coşkuyla Kutlandı
5. Karabağ Zaferi yılı, Kars’ta yapılan özel bir etkinlikle kutlandı.
Etkinlik, Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Katılımcılar, saygı duruşu yaparak ve Türkiye ile Azerbaycan milli marşlarını dinleyerek programa başladılar. Bunun yanı sıra Karabağ Zaferi’nin hikayesini anlatan bir kısa film de izleyicilere sunuldu.
Vali Yardımcısı Güzel: “Birlikte Gurur Duyuyoruz”
Programa katılan Kars Vali Vekili Hayrettin Buğra Güzel, “Karabağ savaşı bizler için büyük bir zaferle sonuçlandı. Bu zaferi, ortak bir sevinç ve gurur ile kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev ise zafer bayramını kutlayarak, “Vatan savaşı sırasında elde ettiğimiz bu başarı, uğruna canlarını feda eden kahramanlarımız için bir borçtu. Halkımız birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek, düşmanlarımızın bizi yenemeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savaşın ilk gününde, ‘Türkiye her anlamda Azerbaycan’ın yanındadır’ demişti. İşte bu güç kardeşliğinin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Ödüller ve Gösterilerle Dolu Bir Program
Konuşmaların ardından, Karabağ Zaferi temalı uluslararası şiir yarışmasında ödül kazananlara ödülleri takdim edildi. Etkinlik, Karabağ Zaferi konseri ve halk oyunları gösterileri ile son buldu. Yoğun ilgi gören bu kutlamada Türkiye ve Azerbaycan bayrakları dalgalanarak, “İki devlet, bir millet” teması vurgulandı.
KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5’İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)
KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5’İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)
KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5’İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)
KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5’İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)
AHMET AKPOLAT
YARALILARDAN SELMAN HASKAN TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMAYARAK HAYATINI KAYBEDETTİ.







