Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, Toplu Sözleşme Sürecinde İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

    Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, 8. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Metin Yener başkanlığındaki kurul, memurların taleplerini görüşmek üzere toplandı. Uzlaşma sağlanamayan hususlar için yarın tekrar bir araya gelecek.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’nden İkinci Toplantı

    Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, 8. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında daha önce üzerinde uzlaşılamayan noktaları ele almak amacıyla bugüne kadar gerçekleştirdiği ikinci toplantısını yaptı.

    Bu süreç, yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon emekli memurun da dahil olduğu 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecini kapsıyor. Müzakerelerin kısmi bir uzlaşı ile sona ermesinin ardından, 11 farklı hizmet kolunda anlaşma sağlanırken, genel hükümleri içeren zam teklifinde taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı.

    Bunun üzerine, Kamu İşveren Heyeti tarafından yapılan başvuru sonucunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu faaliyetlerine başladı.

    Kurul Toplantıları Devam Ediyor

    Sayıştay Başkanı Metin Yener’in başkanlığında yapılan ilk toplantıda, çalışma yöntemleri ve Kamu Görevlileri Hakem Heyeti takvimi belirlendi. İkinci toplantı ise yaklaşık 1,5 saat sürdü.

    Bu toplantıda, konfederasyon temsilcileri toplu sözleşme taleplerinin nedenlerini ifade ettiler. Diğer taraftan, kamu işveren temsilcileri de bu taleplere ilişkin görüşlerini sundu. Hakem Kurulu, yarın sabah saat 10.00’da üçüncü toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya gelecek.