Kahramanmaraş’ta Boğazına Havuç Kaçan Bebek, Hızla Hastaneye Ulaştırılarak Hayata Döndürüldü

Kahramanmaraş’ta 6 aylık Vail, evdeki havuç parçası boğazına kaçınca nefes alamadı. Ailesi acilen hastaneye götürdü; burada yapılan 10 dakikalık kalp masajıyla hayata döndü. Doç. Dr. Tahir Dalkıran, durumu iyi olan bebeğin taburcu edilmesinin planlandığını açıkladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kahramanmaraş’ta Boğulma Taksiri: 6 Aylık Bebek Kurtarıldı

Kahramanmaraş’ta, 6 aylık bir bebek, evinde oynarken havuç parçasının boğazına kaçması sonucu ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Ailesi tarafından acil bir şekilde hastaneye götürülen bebek, yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndürüldü.

Aile Hızla Hastaneye Ulaştı

Olay, 10 gün önce şehir merkezindeki bir konutta yaşandı. Vail isimli 6 aylık bebek, kardeşinin verdiği havucu ağzına alırken, birden boğazına kaçırarak nefes almakta zorluk çekmeye başladı. Hemen durumu kavrayan aile, çocuğu kendi imkanlarıyla en yakın hastaneye götürdü. Özel Sular Akademi Hastanesi’ne vardıklarında Vail’in solunumunun tıkandığı ve kalbinin durduğu saptandı. Hızla müdahaleye alınan bebeğe daha sonra 10 dakikalık kalp masajı yapıldı ve bu vesileyle nefes alması sağlandı.

Baba Olay Anını Anlattı

Bu panik dolu anları yaşayan baba Muhammet Erkese, “Oğlum havuç yutmuştu. Doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına minnettarız. O anda ne yapacağımızı bilemedik, Allah hepsinden razı olsun” şeklinde duygularını ifade etti.

Uzmanlar Durumu Değerlendirdi

Doç. Dr. Tahir Dalkıran, bebeğin durumu hakkında bilgi vererek, “Küçük çocuğun boğazına takılan havuç, gereken müdahale ve 10 dakikalık kalp masajı sayesinde çıkarıldı. Yoğun bakım ünitemizde 10 gün boyunca gözlemde tuttuk. Şu anda durumunun stabil olduğunu ve taburcu edilmesi için hazırlıkların yapıldığını söyleyebilirim. Eğer hastane ziyareti gecikmiş olsaydı, üzülerek kaybetmiş olabilirdik. Ebeveynlere de her zaman, çocuklarını yalnız bırakmamaları yönünde uyarılarımızı hatırlatıyoruz” dedi.

Bebeğin hastanede kısa bir süre gözlem altında tutulduğu ve sağlığının iyi olduğu, taburcu edileceği bildirildi.



Hollanda'da koalisyon hükümetinin çökmesinin ardından seçimler 29 Ekim 2025'te yapılacak.
Sıradaki Haber Hollanda’da Koalisyon Hükümeti Çöktü, Erken Seçim Tarihi 29 Ekim Olarak Belirlendi