Kadir Şen: Kurban Etleri Dinlendirilmeden Dolaba Konulmamalı

Eskişehir’de kasap Kadir Şen, kurban etlerinin dinlendirilmeden dolaba konulmaması ve sıcak etlerin birbirine temas etmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca etlerin parçalanarak saklanması ve poşetlerin yalnızca taşıma için kullanılması gerektiğini vurguladı.

Eskişehir'de kasap Kadir Şen, kurban etlerinin dinlendirilmeden dolaba konulmaması ve

Kurban Eti Saklama Yöntemleri

Eskişehir’de kasaplık yapan Kadir Şen, kurban etinin en az 12 saat boyunca dinlendirilmeden buzdolabına konulmaması gerektiğini belirtti.

Etkili Saklama İpuçları

Kadir Şen, sıcak etlerin birbiriyle temas etmemesi gerektiğine dikkat çekerek, vatandaşların etleri parçalara ayırarak saklamalarını tavsiye etti. Aksi takdirde etin hızla bozulabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bunun yanı sıra, Şen, etlerin poşet içinde uzun süre bekletilmemesi gerektiğini vurguladı ve poşetlerin yalnızca taşıma amacıyla kullanılmasının doğru olduğunu ifade etti.