Kadınların Güçlenmesi, Adalet ve İnsan Haklarının Temel Taşıdır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadınların güçlenmesinin adalet ve insan haklarının merkezinde olduğuna vurgu yaparak, kadına yönelik hizmetlerin artırılması için çalışmaların süreceğini açıkladı. Mahinur Özdemir Göktaş başkanlığında yapılan Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu toplantısında, kadınların adalet sistemindeki rolünün artırılması da hedeflendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadınların güçlenmesinin hem sosyal politikaların hem de hukukun, adaletin ve insan haklarının temel bir boyutu olduğunu vurguladı.

Kadınların Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu Toplantısı

8 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kurulan Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu’nun 1. Toplantısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilmiş oldu. Toplantıya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katılım sağladı.

Adaletin Kapısını Çalan Kadınların Yanındayız

Programda yaptığı konuşmada Bakan Tunç, Adalet Bakanlığı’nın tüm kadınlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için çalıştıklarını belirterek, kadının onuruna ve yaşam hakkına yönelik haksızlıkların hukukun gücüyle engelleneceğini ifade etti. “Kadınların toplumdaki yerinin güçlenmesi, saygınlaşması ve eşit hale gelmesi amacı ile mücadelelerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.” dedi.

Toplumsal Adalet İçin Kadınların Güçlenmesi

Kadınların güçlenmesinin, sadece bireysel bir kazanım değil, toplumsal adaletin de teminatı olduğunu belirten Tunç, “Bugünkü toplantımız, kadınların yaşamın her alanında güçlenmesi, adaletin toplumsal düzeyde hak ettiği konuma ulaşması ve eşitlik ilkelerinin kurumsal bazda yaygınlaşmasının önemli bir adımıdır.” diye ekledi.

Kadınların Adalet Hizmetlerine Katkısı Artıyor

Kadınların siyasette, eğitimde, iş gücünde ve istihdamda daha etkili bir rol oynamaları için gerekli adımlar atıldığını kaydeden Bakan Tunç, şunları söyledi: “Adalet Bakanlığı olarak, kadınların adalet ve yargı hizmetlerine katılımını büyük bir önemle takip ediyoruz. 2002’de 1.847 olan kadın hâkim ve savcı sayısını, yüzde 433 artırarak 9.848 seviyesine ulaştırdık. Yargıda kadın hâkim ve savcıların oranı yüzde 40’a çıkmıştır.”

Bakan Tunç, kadın haklarının güçlenmesi konusundaki kararlılıklarından bahsederek, “Hukukun ön planda olduğu, ön görülebilir bir adalet sistemi için Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlandı. Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans ilkesini benimseyerek adalet sisteminde güçlendirilmiş uygulamalar hedefliyoruz. Aile içi ve kadına yönelik şiddet suçlarıyla ilgili soruşturma bürolarını yaygınlaştırmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Geliştirilecek adli yardım sistemleri ile kadın hakları etkin bir şekilde korunacak, kadınlara yönelik hizmet içi ve öncesi eğitim programları artırılacak, mağdur kadınların adli süreçteki ihtiyaçları karşılanarak yardımcı olunacaktır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı