Kız çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddet ve fuhuş örgütü kurmak gibi suçlarla yargılanan Jeffrey Epstein davasında paylaşılan iddianamede iki Türk isiminin geçmesi merak uyandırı O isimlerden biri erkek Turabi Fırat ve diğeri ise R. B. K. isimli bir kadın.

90'lı yıllarda güzellik yarışmasında Türkiye güzeli seçilen Türk kadının Jeffrey Epstein tarafından uzun süre şiddete ve tecavüze maruz bırakıldığına dair haberler çıkmıştı. 

O dönemde yapılan haberlerde adı Jane Doe olarak yazılan Türk kadının 2001 yılında Türkiye'den Florida eyaletine geldiği yazılmıştı. Haberlere göre, Türk kadın olayı yaşadığı yıllarda 26 yaşındaydı. Şu an bir emlak komisyoncusu olduğu belirtilen kadın Epstein çiftiyle bir mangal partisinde tanıştı. Kadın yaşadığı olayı anlatırken, 2006-2007'de patronunun evinde Epstein'in kız arkadaşı Maxwell ile tanıştığını belirtti ve"Saçlarını kesmek için eve gittiğimde Epstein çıplaktı. Maxwell'in de bulunduğu ortamda bana tecavüz etti" dedi.

O dönemde çıkan haberlere göre Türk kadın, Epstein'ın evine geldi ve onu çıplak halde buldu. Davada Maxwell'in yardımıyla bu kadının "vahşice tecavüze uğradığı" belirtiliyor. Saldırının sonunda Epstein, kadını 200 doları kabul etmeye zorladı. Epstein kadını timsahların bulunduğu büyük bir su birikintisinin yanına götürdü ve timsahlara atmakla tehdit etti.

VOA Türkçenin haberine göre, mahkeme belgelerinde, Epstein’in özel uçağının pilotuna Türkiye’den de çocuk götürülüp götürülmediği sorusu konunun Türkiye’de de yoğun ilgi görmesine neden olmuştu. Şu ana kadar bilindiği kadarıyla iddianamede iki Türkiye vatandaşının da ismi geçiyor.

Je2

ŞOK EDİCİ İSİMLER İDDİANAMEDE

İddianamenin ek belgelerine göre, bu kişilerin Jeffrey Epstein’in uçağıyla seyahat eden kişiler arasında olduğu belirtiliyor. Belgelere göre bu kişilerin isimleri Refia Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat. Refia Banu Küçükköylü’nün o tarihlerde ABD’de emlak danışmanlığı yaptığı biliniyor. Türkiye’de 1990’lı yıllarda özel bir televizyonun güzellik yarışmasına katıldığı bilinen Banu Küçükköylü’nün ismi daha önce İngiltere medyasında Prens Andrew’la Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

Küçükköylü’nün, Epstein’in uçağında, Andrew ve Epstein tarafından tacize uğradığı gerekçesiyle dava açan Virginia Giuffre’yle birlikte seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyası, Epstein’in cinsel istismar suçlarından Küçükköylü’nün bilgisi olup olmadığı konusunda bir bilginin olmadığını ifade etmişti. İkinci isim Turabi Fırat’ın ise o tarihlerde ABD’de beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı iddia ediliyor. Bu kişinin iş amaçlı olarak Epstein’in uçağına bindiği tahmin ediliyor.

Editör: Haber Kenti Editör