Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı , 7 günlük hava durumu tahmin raporuna göre cuma gününden itibaren yurdun büyük bir bölümü yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Cuma ve Cumartesi günü İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık tahmin raporunda hafta sonunda İstanbul'a kar yağışı bekleniyor. Pazar günü birçok ilde kar yağışı bekleniyor. Pazartesi günü de megakentte karla karışık yağmur görülecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, "Bu yeni sistemin etkisiyle perşembe günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışlar görülecek. Kıyı kesimlerde genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Cuma günü yeni sistem daha da genişleyerek ülke üzerindeki etkisini artırıyor. Marmara'da, Batı Karadeniz'in tamamında yağış bekliyoruz. Orta Karadeniz'in de iç kesimlerinde yağış olacak" değerlendirmesini yaptı.