Akdeniz kıyıları ise gök gürültülü sağanak yağışlarla etkilenecektir. Yağışların yoğunluğu Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacak; Antalya'nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar, Antalya’nın doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar beklenmektedir.

Hava sıcaklıkları, Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacaktır.

Rüzgar genellikle güneyden esecek, ancak kuzeybatı kesimlerde kuzeyden esmesi bekleniyor. Rüzgarın hafif ara sıra orta kuvvette olması öngörülmüştür. Özellikle Marmara, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 - 60 km/saat) rüzgarlar beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge bölge hava durumu şu şekildedir:

MARMARA BÖLGESİ Çok bulutlu bir hava beklenmekte olup, genel olarak aralıklı sağanak yağışlar görülecektir. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin doğusunda yer yer kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Rüzgarın kuzey yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülmektedir. Bursa'da sıcaklık 11°C olarak tahmin edilmektedir.

EGE BÖLGESİ Bölge genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak ve aralıklı sağanak yağışlarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanaklar görülecektir. Afyonkarahisar'da sıcaklık 12°C olarak tahmin edilmektedir. Denizli'de ise gece saatlerinden sonra yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir.

AKDENİZ BÖLGESİ Çok bulutlu bir hava beklenen Akdeniz Bölgesi'nde, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecektir. Adana'da sıcaklık 17°C olarak tahmin edilirken, Antalya'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar beklenmektedir. Burdur'da sıcaklık 11°C olarak tahmin edilmektedir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen İç Anadolu Bölgesi'nde, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecektir. Ankara'da sıcaklık 11°C olarak tahmin edilmektedir.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen Batı Karadeniz Bölgesi'nde, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecektir. Bolu'da sıcaklık 11°C olarak tahmin edilmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen Orta ve Doğu Karadeniz Bölgeleri'nde (Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimleri hariç), aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecektir. Rize'de sıcaklık 18°C olarak tahmin edilmektedir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen Doğu Anadolu Bölgesi'nde, bölgenin güneydoğu kesimleri haricinde aralıklı yağmurlu ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı bir hava öngörülmektedir. Erzurum'da sıcaklık 4°C olarak tahmin edilmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ Çok bulutlu bir hava beklenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecektir. Diyarbakır'da sıcaklık 11°C olarak tahmin edilmektedir.

Editör: Ercan SOMER