Samsun’da Çocuk İşçiliğini Önleme Çalışmaları Değerlendirildi
Samsun’da mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçiliği sorununa karşı gerçekleştirilen önleme faaliyetleri, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yanı sıra ilgili diğer kurumların katkısıyla ele alındı.
Toplantıya Katılan İsimler ve Yapılan Değerlendirmeler
ILO Türkiye Direktörü Yasser Hassan, beraberindeki heyetle birlikte Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Ziyaretin akabinde bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda, Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamındaki altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için sunulan sosyal ve kültürel aktiviteler değerlendirildi. Ayrıca il ve ilçelerdeki METİP koordinasyon kurullarının faaliyetlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Toplantıya katılan isimler arasında ILO Türkiye Kıdemli İdari İlişkiler Sorumlusu Houtan Houmayounpour, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Suat Dede ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Enis Şahbaz yer aldı. Diğer katılımcılar arasında, Kıdemli Proje Koordinatörleri Ayşegül Özbek Kansu ve Fatma Gelir Ünal, Çocuk İşçiliği Uzmanı Ala Yılmazsoy, İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Burcu Kabil, İletişim Uzmanı Esra İzen, Proje Asistanı Ceren Berkkan ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gökhan Dürümlü de bulunmakta.
Bu çalışmaların çocuk işçiliği sorununu azaltması ve tarım işçileri arasındaki farkındalığı artırması hedefleniyor.
ZİYARETİN ARDINDAN BİR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI. TOPLANTIDA; MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ PROJESİ(METİP) ALANLARININ ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARINA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER İLE İL VE İLÇELERDEKİ METİP KOORDİNASYON KURULLARININ YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR ELE ALINDI.
ILO TÜRKİYE DİREKTÖRÜ YASSER HASSAN, BERABERİNDEKİ HEYETLE BİRLİKTE SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI’YI ZİYARET ETTİ.
AK PARTİ GENEL SEKRETERİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ EYYÜP KADİR İNAN, BERABERİNDE İZMİR MİLLETVEKİLİ ŞEBNEM BURSALI VE İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI İLE BİRLİKTE BATI ANADOLU SERBEST BÖLGESİ İLE BERGAMA OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU. İNAN, BURADA DEVAM EDEN YATIRIMLAR, TALEPLER VE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ BİLGİ ALDI.
AK PARTİ GENEL SEKRETERİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ EYYÜP KADİR İNAN, BERABERİNDE İZMİR MİLLETVEKİLİ ŞEBNEM BURSALI VE İL BAŞKANI BİLAL SAYGILI İLE BİRLİKTE BATI ANADOLU SERBEST BÖLGESİ İLE BERGAMA OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU. İNAN, BURADA DEVAM EDEN YATIRIMLAR, TALEPLER VE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ BİLGİ ALDI.