İsrail’de İran füzeleri nedeniyle sirenler çaldı, 4 ölü var

İsrail ordusu, İran’dan fırlatılan füzeler nedeniyle ülkede sirenlerin çaldığını ve halka sığınaklara gitmeleri çağrısında bulunulduğunu açıkladı. Beerşeba’daki bir apartmana isabet eden füze sonucunda 4 kişi yaşamını yitirdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

İran Füzeleri Sebebiyle İsrail’de Gerginlik Arttı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamalarda, İran’dan gelen füze saldırıları nedeniyle ülke genelinde sirenler çalmaya başladı. Halk, güvenlik nedeni ile sığınaklara gitmeleri için uyarıldı. Beerşeba şehrinde meydana gelen bir çatışma sonucu, bir apartmana füze isabet etmesiyle birlikte dört kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Askeri Gerginlik ve Misillemeler Devam Ediyor

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan askeri gerilim, karşılıklı misillemelerle sürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran tarafında gerçekleştirilmiş sayısız füze saldırısı olduğunu ve sirenlerin aktif hale geçtiğini duyurdu. Ülke genelindeki halkın, İç Cephe Komutanlığı tarafından yapılan uyarılara dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. İran’ın bu sabah gerçekleştirdiği altı ayrı salvada, 10 ile 15 balistik füzeyi İsrail hedeflerine yönlendirdiği bilgisi basında yer aldı. Magen David Adom (MDA) ambulans servisi ise Beerşeba’da yaşanan trajik olaya ilişkin detayları açıkladı ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

İsrail ordusu, füzeleri engelleme çabalarının devam ettiğini vurgularken, halkın bu tehlike karşısında dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı. Gerginlik ortamının ne zaman sona ereceği ise belirsizliğini koruyor.