İran Nükleer Çalışmalarını Devam Ettirecek
İran Atom Enerjisi Kurumu’nun başkanı Muhammed İslami, nükleer tesislere yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İslami, “Alınan önlemlerle birlikte süreçleri etkili bir şekilde yönetmeye hazır durumdayız” ifadesini kullandı.
Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor
Saldırılar sonucunda hasar gören nükleer tesislerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İslami, “Zarar gören alanlarda hasar tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Yeniden inşa sürecine yönelik planlamalarının da tamamlandığını belirten İslami, “Üretim ve hizmet süreçlerinde herhangi bir kesinti yaşanmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.
İslami, önceden alınan tedbirlerle birlikte bu sürecin daha sorunsuz bir şekilde yürütüleceğini vurgulayarak, nükleer enerji çalışmalarının aksamadan devam edeceğini ifade etti.