İlkadım Meslek Eğitim Merkezi’ne Tepkiler Artıyor
Samsun’un İlkadım ilçesindeki İlkadım Meslek Eğitim Merkezi (MESEM), çevresinde bulunan esnafların yoğun şikayetlerine maruz kalıyor. Bahçesi bulunmayan bu eğitim kurumu, Afitap Sokak’taki iş yerlerinin önünde toplanan öğrencilerle görüntü ve gürültü kirliliğine neden oluyor. Esnaflar, bu durumun hem işlerine hem de müşteri ilişkilerine olumsuz etkileri olduğunu dile getirerek okulun yerinin değiştirilmesi talebinde bulunuyor.
Görünürlük ve Gürültü Sorunu
Afitap Sokak’ta yer alan ve birçok öğrenciye eğitim veren bu meslek okulu, çevresindeki esnaflar için ciddi bir rahatsızlık kaynağı haline gelmiş durumda. Öğrencilerin okul saatleri sırasında iş yerlerinin önünde toplanmalarının, görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra, gürültü ve taşkınlık sorunlarına da yol açtığı ifade ediliyor. Özellikle teneffüs saatlerinde yaşanan sıkışıklık, çevredeki gürültü seviyesini yükseltiyor ve bu durumun esnaf arasında huzursuzluk yarattığı belirtiliyor.
İş Yerleri Etkileniyor
Afitap Sokağı’ndaki esnaflardan Adil Mercan, “Burada iki iş yerim var ve bu durumdan çok şikayetçiyim. Öğrencilerin kavgası, gürültüsü burada bir cezbetmiyor. Kadın müşterilerimiz artık sokağa giremez hale geldi. Öğrenciler maalesef sokakta başıboş dolaşarak temizlik de yapmıyorlar. Bu durum iş yapmamızı zorlaştırıyor,” dedi.
Esnaflar Çözüm Bekliyor
Diğer bir esnaf olan Sacit Yetkin ise, “Öğrencilerin maruz kaldığımız bu davranışları, bizim için tamamıyla rahatsız edici. Dükkanımızda çalışırken kapılarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Milli Eğitim’in bu durumu göz önünde bulundurması gerekir,” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.
Esnaf Önder Önder de, “Ben 35 yıllık esnafım ve burada öğrencilerin sosyalleşmesi için bir alana ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Ancak bu okul burada olmamalı. Sadece esnaf değil, öğrenciler de bu durumdan etkileniyor. Çocukların enerjilerini atabilecekleri bir alanın olması gerekiyor,” ifadesini kullandı.
Özellikle yetkililere çözüm üretmeleri konusunda çağrıda bulunan esnaf, mevcut durumun daha fazla uzamadan çözülmesi gerektiğini vurguladı.