Kızını Boğarak Öldürüp İntihar Süsü Verdi

2 Min Read

Anne Kızını Boğarak Öldürdü

Samsun’da bir öğretmeni katledip ardından intihar süsü vermeye çalışan annenin yargılandığı davada savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etti.

Olayın Ayrıntıları

Olay, 8 Nisan 2025 tarihinde Samsun’un Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi’nde gerçekleşti. 2021 yılında Hakkari’de şehit düşen ağabeyi sonrası psikolojik sorunlar yaşayan 34 yaşındaki Tuba Günaydın, 2022 yılında eşinden boşanarak annesi Sultan Günaydın ile yaşamaya başladı. Şehit yakını olarak Samsun İlkadım Sakarya İlkokulu’na öğretmen olarak atanan Tuba, sağlık sorunları nedeniyle yaşamını annesiyle bir arada sürdürüyordu.

Cinayet İddiası ve Tutuklama

Olay gecesi Sultan Günaydın, komşularına feryat ederek kızının banyoda bilekleri kesilmiş bir şekilde yatmakta olduğunu bildirdi. Başlangıçta intihar olabileceği düşünülse de, otopsi raporunda boğulmaya bağlı boyun kırıkları tespit edilince cinayet gerçeği gün yüzüne çıktı. Anne Sultan Günaydın, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görülmekte olan davada, 61 yaşındaki anne Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Mahkemede, suçlamaları kabul eden Sultan Günaydın, “Kızım bana saldırdı, ben de kendimi korumak için ittim” şeklinde kendini savundu. Ayrıca, daha önce intihar edeceğini söylediği ifade etti.

Savcının Mütalaası İle Dava Devam Ediyor

Duruşmada tanıkların dinlenmesiyle dosya tamamlanırken, duruşma savcısı mütalaasını açıklayarak Sultan Günaydın’ın, öz kızını öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak istemesi üzerine dava, ileri bir tarihe ertelendi.

Bu olay, ailenin içindeki çatışmalar ve trajik sonlarla ilgili toplumsal bilinci yeniden artırırken, hukuki süreçte nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version