Batman'da 9 Kasım 2025 tarihinde, Murat ve Salih İnsel kardeşlerin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açılan davada, iki sanığın serbest bırakılması, ailenin tepkisini çekti. Aile avukatı Esra Ürgen, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, sanıklar Ferhat Çelik ve Aydın Çelik hakkında alınan tahliye kararına itiraz etti. Ürgen, olayda iki kişinin hayatını kaybettiğini ve üç kişinin ağır yaralandığını belirtirken, adaletin yerini bulmadığını vurguladı.

Tahliye Kararının Gerekçesi Nedir?

Aile avukatı Ürgen, duruşmada sunulan delillerin yetersiz değerlendirildiğini ve sanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu öne sürdü. Ürgen, “Olayda yeni bir delil olmadan tahliye kararı verildi. Bu, adaletin sağlanmadığını gösteriyor” dedi. Duruşmada, Aydın Çelik'in beyanlarının çelişkili olduğunu ve mahkeme başkanının duruşmadaki tutumunun gerçeğin ortaya çıkmasını engellediğini ifade etti.

Aile Adalet Bekliyor

Hayatını kaybeden kardeşlerin annesi Filiz İnsel, gözyaşları içinde, “Evlatlarıma baskın yaptılar. Benim iki canım gitti. Cezalarını almalarını, hakkın yerini bulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Ağabey Erdal İnsel ise, “Murat ve Salih'in hayatı dosyadaki birkaç satırdan ibaret değil. Adaletin yerini bulana kadar bu mücadelenin peşini bırakmayacağız” şeklinde konuşarak, adalet talebini yineledi.

Bu olay, Batman halkının adalet duygusunu sarsarken, aile, çocuklarının haklarını aramaya devam edeceğini belirtiyor. Ailenin avukatı ve yakınları, duruşmalarda adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini ifade ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı