Düzce'de İçme Suyu Altyapısı Yenileniyor
Düzce'de yaşanan üç büyük deprem, içme suyu şehir şebekesi üzerinde ciddi hasar bıraktı. Kayıp-kaçak oranının yüzde 54'lere ulaşmasıyla birlikte, altyapı baştan sona yenileniyor. Yeni yapılan altyapı çalışmaları kapsamında, kayıp ve kaçaklar, kurulacak DMA odaları sayesinde izlenerek kontrol altına alınacak. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından başlatılan bu önemli projede, içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları aralıksız devam etmekte. Bin 200 milimetre çapındaki ana isale hatları ile mahalleleri besleyecek daha küçük çaplı boruların döşendiği çalışmalar, Şehir Mezarlığı yolu ve Şıralık Mahallesi olmak üzere iki farklı noktada sürdürülmektedir.
7 Kilometreye Yaklaştı
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Emin Tangüner, yürütülen çalışmaların Düzce'nin en büyük içme suyu altyapı yatırımı olduğunu belirtti. Yaklaşık 45 gündür devam eden proje kapsamında, 6 bin 270 metre hattın döşendiğini ifade eden Tangüner, ilerleyen süreçte 6 farklı ekiple şehrin geneline yayılacaklarını söyledi. Toplamda 21 ay sürmesi planlanan projeyi hızlandırmayı hedeflediklerini kaydeden Tangüner, “Yılbaşına kadar çalışmaların yaklaşık yüzde 70'ini tamamlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Projede, ana iletim hatları ile mahalleleri besleyecek küçük çaplı boruların eş zamanlı döşendiğini belirten Tangüner, bu sistem sayesinde muhtemel arızalarda tüm şehir yerine yalnızca belirli bölgelerin etkileneceğini vurguladı. Düzce'nin 39 ayrı bölgeye ayrılacağı bilgisini veren Tangüner, her bölgede kurulacak DMA odaları sayesinde su giriş ve çıkışlarının anlık olarak izleneceğini, bu sayede kayıp ve kaçakların tespit edilerek önleneceğini ifade etti. Mahallelerde yürütülen çalışmalar öncesinde muhtarların bilgilendirildiğini belirten Tangüner, ayrıca hasta ve hassas durumdaki vatandaşların önceden tespit edilerek gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
Tangüner, yapılan yatırımla Düzce'nin önümüzdeki 50 yıl boyunca içme suyu altyapısında sorun yaşamaması hedeflendiğini belirterek, vatandaşlardan çalışmalar süresince sabır ve destek beklediklerini sözlerine ekledi.





