İçişleri Bakanı Çiftçi, Esenyurt'ta Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Esenyurt'ta yapımı devam eden adalet sarayında incelemelerde bulundu. Bakan Çiftçi, burada yaptığı açıklamada, “Personel sayımızı 2023 yılına göre yüzde 40 arttırmış durumdayız. Diğer ilçelerden daha fazla arttırdık personel sayımızı. Yaklaşık 7 bin 500 aranan şahsı bu yılın ilk yedi yılında yakalamış durumdayız. Bu somut olarak sahaya yansımış görünüyor. Bu sene içerisinde Esenyurt ilçemiz dahilinde 800 kilo uyuşturucuyu personelimizin gayretli çalışmaları neticesinde ele geçirmiş durumdayız” dedi.

Esenyurt'un Önemi

Bakan Çiftçi, Esenyurt'un kalabalık nüfusuna dikkat çekerek, “Esenyurt, 1 milyonu aşan nüfusu ile hem İstanbul, hem ülkemizin en büyük ilçelerinden birisi. Kamu yatırımları açısından da önemli ilçelerimizden birisi. Savunma sanayimizin önde gelen firmalarından Baykar, Mercedes Benz'in otobüs fabrikası ilçemizde bulunuyor. İlimizin genel ihracatının yüzde 7'sini tek başına Esenyurt ilçemiz karşılıyor” şeklinde konuştu.

Kamu Binaları ve Emniyet Çalışmaları

Esenyurt'ta yapılacak kamu binalarına ilişkin Bakan Çiftçi, “2027 yılında ilçemize bir hükümet konağı kazandıracağız. 16 bin metrekarelik bir alan üzerinde. İlçemizin tamamen bir bütün içerisinde yer aldığı bir hizmet binası yapacağız. Ardından, ilçe emniyet müdürlüğü binamız da yok. Önümüzdeki günlerde Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızı da ilçemize kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Güvenlik ve Asayiş Çalışmaları

Bakan Çiftçi, “Esenyurt ilçemizde, araç sayımızı 2023 yılına göre yüzde 96 arttırmış olduk. Bu sayı, sahadaki görünürlüğümüzü, hizmetlerimizi daha da etkili hale getirecek. 6 tane polis merkezimiz var. Bunlara ilaveten 4 tane daha polis merkezi yapmış olacağız. Her 100 bin vatandaşımıza bir polis merkezi planlıyoruz” dedi.

Terörsüz Türkiye Hedefi

Bakan Çiftçi, 'Terörsüz Türkiye' hedefine de değinerek, “Çerçeve yasa, TBMM'ye sunuldu. Adalet Komisyonunda görüşüldü, Adalet Komisyonunda da geçti. Yarın bir gün inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de görüşülecek ve bu konu kanun olarak meclisimizden de geçmiş olacak” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı