İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Önemli Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 14, ulusal seviyede aranana 1 olmak üzere toplamda 15 suçlunun, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Belçika, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yakalanarak Türkiye’ye iadelerinin sağlandığını duyurdu.
Operasyonların Detayları
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izleri titizlikle sürdürüldü. INTERPOL veri tabanları, emniyet bilgi sistemleri, sosyal medya ve açık kaynaklardan elde edilen bilgilerle, İstihbarat, Narkotik, Asayiş, Göçmen Kaçakçılığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarının analizleri sayesinde bu kişilerin saklandıkları ülkeler tespit edildi. Adalet Bakanlığı’nın koordinasyonunda, uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan bu şahıslar, ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle kurulan operasyonel temaslar neticesinde yakalandı.
Yakalanan Suçluların Listesi
Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan şahıslar arasında;
– Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçundan A.Ö. Gürcistan’da,
– Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve göçmen kaçakçılığı suçlarından S.Ç. Gürcistan’da,
– Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yaralama ve silahla tehdit suçlarından İ.K. Gürcistan’da,
– Kasten yaralama ve görevli memura direnme suçlarından D.T. Gürcistan’da,
– Hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan İ.Ç. Gürcistan’da,
– Çocuğun cinsel istismarı suçundan A.Ş. Gürcistan’da bulunuyor.
Diğer yandan, ayrıca Almanya, Yunanistan, Belçika ve Sırbistan’da da aranan suçluların yakalanması ve Türkiye’ye iadeleri gerçekleştirildi.
Yılın İlk Altı Ayında Sağlanan İadeler
Bakan Yerlikaya, bu kabine döneminde toplamda 407 suçlunun Türkiye’ye iadesinin sağlandığını belirtti. Bu veriler, Türkiye’nin uluslararası ortaklıklarının ve güvenlik güçlerinin iş birliği ile suçla mücadeledeki kararlılığını gözler önüne seriyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı