Hidayet Gülpınar, İsviçre’de ilham alarak ofisine cam arı kovanı kurdu!

Hidayet Gülpınar, Aydın’daki fabrikasında ofisine kurduğu cam arı kovanıyla ilgilenerek, arıların huzur verdiğini belirtti. İsviçre’deki örnekten esinlenen Gülpınar, iş gezisi sırasında edindiği bu hobiyi 5 bin arıyla sürdürüyor.

Hidayet Gülpınar, Aydın'daki fabrikasında ofisine kurduğu cam arı kovanıyla ilgilenerek,

Aydın’ın Efeler ilçesindeki ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde tarım aletleri üretimi gerçekleştiren iş insanı Hidayet Gülpınar, İsviçre seyahati sırasında gördüğü cam arı kovanından ilham aldı. Gülpınar, ofisinde kurduğu cam kovanı ile ilgili olarak, “Fabrikamızda 5 bin işçi arı var” ifadesini kullanarak, arıların sesinin kendisine huzur verdiğini dile getirdi.

İş gezisi için gittiği İsviçre’de, camdan yapılmış arı kovanını gören Gülpınar, bu görüntüden etkilendi. Çocukluğundan beri arıcılıkla ilgili bir tutku taşıyan Gülpınar, gördüğü bu sistemi ofisine entegre etmeye karar verdi. Arkadaşlarıyla birlikte özel bir tasarım oluşturduğu cam kovanı, ofisinin bir köşesinde duruyor ve Gülpınar buradaki arıları izleyerek rahatlıyor. “Arıların vızıltıları benim için huzur kaynağı” diyen Gülpınar, bu durumu iş yerindeki çalışma ortamına katkı olarak görüyor.

Kovanın tasarımının tamamen kendisine ve bir marangoz arkadaşına ait olduğunu vurgulayan Gülpınar, “Bu kovanı bir ay önce yaptık. İsviçre’deki modeli baz alarak ofisime uygun hale getirmek için çalıştık” dedi. Ayrıca, arı ırkını da seçtiklerini belirten Gülpınar, “Denizli’den getirilen ‘belfast’ ırkı arılardır. Son derece doğal bir yapıya sahipler ve dışarıdan kolaylıkla beslenebiliyorlar” açıklamasında bulundu.

Arıların kendisine huzur vermesinden söz eden Gülpınar, “Boş vakitlerimde burada oturup arıların hareketlerini takip ediyorum. Bu benim için bir tür meditasyon” şeklinde konuşarak, ziyaretçilerin de bu cam kovanı hayranlıkla incelediklerini ekledi. Gülpınar, amacının sadece bir hobi olduğunu ve arılarla ticari bir niyetinin bulunmadığını belirtti. 5 bin arılı kovanının, 16 petek kapasitesine sahip olduğunu ve arıların sayısının arttıkça bazılarını hediye ederek paylaşacaklarını ifade etti.

Arıların çalışma sistemine de değinen Gülpınar, “Bunlar senkronize bir biçimde görev alıyorlar. Temizlik yapan ve yavrulara bakan arılar arasında güvenli bir iş bölümü var” dedi. Çocukluğundan beri arı merakının olduğunu ve gelecekte de çocuklarıyla birlikte polen ve bal tüketmeyi planladıklarını dile getirdi.