Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gübretaş Fabrikasında İşçiler Greve Gitti: Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Sonuçsuz Kaldı

    Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki Gübretaş fabrikasında işçiler, toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlık nedeniyle greve gitti. Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Teoman Aydınoğlu, işverenin sunduğu yüzde 30’luk teklifi yetersiz bulduklarını ifade etti. Sendika Başkanı Süleyman Akyüz ise işçilerin sadece geçim derdinde olduğunu vurguladı.

    Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Gübretaş fabrikasında işçiler, toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlık

    Kocaeli’de Gübretaş Fabrikasında Grev Başladı

    Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Gübretaş fabrikasında çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde bir sonuca ulaşılamaması nedeniyle greve gidiyor.

    Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Tıkandı

    Ocak ayından bu yana Petrol-İş Sendikası ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü arasındaki pazarlıklar sonuçsuz kaldı. İşçiler, hak ettikleri zam ve iyileştirmeler için üretimi durdurma kararı alarak greve başladılar.

    Sendika Yetkilileri Açıklama Yaptı

    Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Teoman Aydınoğlu, “Ocak ayından beri süregelen toplu sözleşme görüşmelerimizde mutabık kalamadık. Dünkü oturumda işverenin sunduğu yüzde 30’luk teklif değişmediği için masadan kalktık. Bugün, yasal hakkımız olan grev kararı alarak işe çıkmadık. Gübretaş çalışanlarımıza bu grevin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklama yaptı.

    Sendika Liderinden Destek Mesajı

    Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Gübretaş işçilerinin onurlu bir mücadele yürüttüğünü vurgulayarak, “Bizi kimseyle kıyaslamasınlar. Kamu sözleşmeleri ile işçilerin hak mücadelelerini karıştırmasınlar. İşçilerin yalnızca geçim kaygılarının olduğunu unutmamalılar” ifadelerini kullandı.

    Grevin işçiler için büyük bir anlam ifade ettiğinin altını çizen Akyüz, bu süreçte kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedeflediklerini belirtti.