Küresel Sumud Filosu’ndan Sınır Dışı Edilen 171 Aktivist
İsrail, Küresel Sumud Filosu kapsamında bulunan 171 aktivisti, aralarında ünlü çevre aktivisti Greta Thunberg’in de bulunduğu isimlerin yer aldığı bir grup halinde Yunanistan ve Slovakya’ya sınır dışı etti. Bu bilgi, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu.
Sınır Dışı Edilen Aktivistlerin Kimlikleri
Açıklamada, sınır dışı edilen aktivistlerin milli kökenleri de belirtildi. Söz konusu aktivistlerin Yunanistan, İtalya, Fransa, İrlanda, İsveç, Polonya, Almanya, Bulgaristan, Litvanya, Avusturya, Lüksemburg, Finlandiya, Danimarka, Slovakya, İsviçre, Norveç, Birleşik Krallık, Sırbistan ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları oldukları ifade edildi. Ayrıca, sınır dışı işlemlerinin herhangi bir şiddet olayına dönüşmeden gerçekleştirildiği vurgulandı.
Gözler, Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla bir araya gelen aktivistlerin, bu süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceğine çevrildi. Bu durum, uluslararası kamuoyunda geniş yankılar uyandırması bekleniyor.
İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA, KÜRESEL SUMUD FİLOSU’NDA ARALARINDA GRETA THUNBERG’İN DE BULUNDUĞU 171 AKTİVİSTİN İSRAİL’DEN YUNANİSTAN VE SLOVAKYA’YA SINIR DIŞI EDİLDİĞİ KAYDEDİLDİ.