Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grand Kartal Otel Yangını Davasında 32 Sanığın Yargılanması Devam Ediyor

Bolu Grand Kartal Otel’deki yangın faciasıyla ilgili davada, 19 tutuklu 32 sanık dört gündür yargılanıyor. Yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 133 kişi yaralanmıştı. Duruşma, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda güvenlik önlemleriyle devam ediyor.

Bolu Grand Kartal Otel’deki yangın faciasıyla ilgili davada, 19 tutuklu

Grand Kartal Otel Yangın Davası Devam Ediyor

Bolu’da meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirmesine, 133 kişinin de yaralanmasına neden olan Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili yargı süreci 4. gününde sürüyor.

  • Bolu’nun ünlü kayak merkezi Kartalkaya’da 21 Ocak tarihinde gerçekleşen yangından sonra acılar hala tazeliğini koruyor.
  • Yangında kaybedilen hayatlar ve yaralılar, Türk kamuoyunu derinden etkiledi.

Davanın açılmasının ardından 19 tutuklu sanık ve toplamda 32 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Oturumun yapıldığı Bolu Adliyesi’nin yetersizliğinden ötürü, duruşma önceki günlerde aldığı önlemlerle Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’na taşındı. Spor salonunun dört bir yanı güvenlik bariyerleri ile kapatılırken, davanın 4. gününde de kalabalık bir katılımcı topluluğu güvenlik önlemleri altında alındı.

4. Günde Savunmalar Devam Ediyor

Salonda sanıkların duruşmaya katılımıyla birlikte, davanın 4. günü başladı. Duruşmanın ilk 3 gününde toplam 24 sanığın savunmaları alınmıştı. Yangın faciası ve buna dair süreçler, toplumsal hafızada önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı