Manisa’nın Gördes ilçesinde, orman yangınlarına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde, ormanlık alan etrafındaki bahçelerde izinsiz ateş yakan iki kişiye idari para cezası uygulandığı bildirildi.
Gördes İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ekipleri, 9 Mayıs tarihinde Oğulduruk Mahallesi ile Bölükpaşa Mevkii arasında gerçekleştirdikleri kontroller esnasında, bahçelerinde temizlik amacıyla ateş yakan 70 yaşındaki T.O. ve 58 yaşındaki Y.K. isimli şahısları tespit etti.
Yangın riski taşıyan bu eylem nedeniyle, kişilere Kabahatler Kanunu’nun Emre Aykırı Davranış maddesi uyarınca kişi başı 2 bin 953 TL olmak üzere toplamda 5 bin 906 TL idari para cezası kesildiği açıklandı.
Jandarma, yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında orman yangınlarının arttığına dikkat çekerek, vatandaşları ateş yakmamaları ve ormanlık alanlarda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Açıklamada, ormanların korunmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğu da ifade edildi.