Hatay'da Operasyon
Hatay'da, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, 2 araç takibe alındı. 16 kaçak göçmen, minibüs içerisinde yakalandı ve olayla ilgili 3 organizatör tutuklandı. Araç sürücüsüne ise trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 bin TL ceza uygulandı.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele
Hatay Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. 16 Nisan tarihinde, Belen-İskenderun yolu üzerinde durdurulan minibüste yapılan incelemede, Türkiye'de geçerli oturma izni bulunmayan 16 yabancı uyruklu göçmen tespit edildi.
Olay sonrası 3 organizatör gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi. Tutuklanan organizatörler, cezaevine gönderildi. Yakalanan göçmenler ise gerekli işlemler sonrasında İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.





