Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hayata geçirilen “Hayat Namazla Güzeldir” projesinin final etkinliği, Batman'ın Gercüş ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. 30 gün süresince namaz eğitimi alan çocuklar, Aksa Camii'nde cemaatle kıldıkları namazın ardından, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki parka geçerek etkinliklerine devam ettiler.

Etkinlikte Duygu Dolu Anlar

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, projenin önemini vurgulayan konuşmalarla sürdü. Etkinlikte çocukların seslendirdiği ilahiler ve okunan şiirler, katılımcılara duygusal anlar yaşatırken, Nasreddin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz gösterileri, çocuklara neşe dolu anlar sundu. 30 günlük eğitim sürecini başarıyla tamamlayan minikler, namaz ibadetini öğrenmenin mutluluğunu aileleriyle paylaştı.

Etkinliğe katılan Zeki Ertuğrul, çocukların İslami değerlere yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Bizim görevimiz çocuklarımızı Allah'ın dinine yönlendirmek ve güzel insanlar yetiştirmektir. Bu program, çocuklarımızı Kur'an ve namaza alıştırmak için önemli bir fırsat” dedi.

Öğrencilerden Ahmet Şavli, Filistin'deki mazlumların sesi olmak için burada bulunduklarını belirtirken, “Filistin'de zulüm var. Lütfen sessiz kalmayın. Bu programın amacı da, namazın dinin direği olduğunu tüm dünyaya duyurmaktır” ifadelerini kullandı. Burhan Şen ise, namazı halka sevdirmek ve Gercüş'te her yıl bu etkinliği düzenlemek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Elhamdülillah bugünkü çocuklarımız, örnek oluyorlar” dedi.

Bu tür projeler, çocukların dini değerlerle büyütülmesi ve topluma kazandırılması açısından büyük bir öneme sahip.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı